Няма значение дали прекарвате няколко или няколко часа на ден пред компютъра – удобните, ергономични офис кресла са ключови мебели за офис или младежка стая. Въртящият се стол ще ви позволи да поддържате хигиена и комфорт при работа и ще ви принуди да заемете правилната позиция на седене, за да не натоварвате лумбалната част, ръцете или краката.

Вижте какво трябва да знаете за офис столовете и какво да търсите при покупка!

Защо си струва да инвестирате в добър въртящ се стол?

Професионалните, висококачествени офис столове са инвестиция от години - те са покрити с гаранция и отговарят на строги стандарти. Изработени са от висококачествени материали, стабилни са и преди всичко оборудвани с профилирана облегалка, регулируеми подлакътници и облегалка за глава. Благодарение на това те ще облекчат гръбначния стълб и ще гарантират, че дори дългите часове седене пред бюрото няма да завършат с болки в гърба или изтръпване на крайниците.

Въртящите се столове са предложение за геймъри, офис служители, но и родители, които имат растящо дете и искат да му осигурят комфорт и безопасност по време на обучение.

Как да изберем удобен офис стол?

Изборът на правилния въртящ се стол не може да бъде въпрос на случайност. Първо, обърнете внимание на височината на стола. Когато седите, краката ви трябва да са на пода и да са свити под ъгъл от 90 градуса. Твърде висок или твърде нисък въртящ се стол няма да разпредели правилно тежестта по гръбнака. Добро решение - особено ако столът трябва да се използва от няколко души с различна височина - ще бъде модел с регулируема височина.

Друг важен въпрос е облегалката - тя също трябва да се регулира спрямо височината на ползвателя на стола. Този елемент също може да има опции за регулиране и дори специален лумбален колан, който ще облекчи гръбнака при седене.

Когато разглеждате наличните въртящи се столове, обърнете внимание и на седалката, която трябва да е мека, но не прекалено дълбока, за да не „потъвате“ в нея при използване на стола. В идеалния случай височината на седалката трябва да бъде около 40 см.

Седалките могат да бъдат оборудвани и с подлакътници и облегалка за глава. Първият елемент позволява на потребителя да подреди удобно ръцете си или да подпре лактите си, докато седи на бюрото. От своя страна облегалките за глава помагат за поддържане на правилната позиция на тялото - без тях се прегърбваме много по-често, което може да доведе до болки в гърба и дори до дефекти в стойката.

Последният елемент, на който трябва да обърнете внимание, е материалът, от който са изработени офис столовете. Трябва да е издръжлив - устойчив на триене или петна. Говорейки за мръсотия, струва си да изберете въртящ се стол, който можете лесно да поддържате чист, например като избършете с влажна кърпа. Материалите на седалката, облегалката и подлакътниците също трябва да са приятни за кожата и да й позволяват да диша, особено през лятото – със сигурност не искате столът да залепва за тялото ви.

Въртящи се столове - кой модел да изберете за интериорен дизайн?

Въртящите се столове са мебели, които могат да изглеждат интересно и да бъдат важен елемент от интериорния дизайн. Те обаче трябва да бъдат съобразени със стила на стаята, както и останалите мебели и аксесоари.

Можете да избирате от напр. модерни модели с авангардни форми, които перфектно пасват на индустриални или модернистични аранжименти. Можете също така да изберете класически и минималистични въртящи се столове, които са не само удобни, но и елегантни.

Офис столовете не е задължително да са черни – тези в нюанси на червено, зелено, синьо или сиво също ще свършат добра работа. Когато избирате многоцветни столове, струва си да ги комбинирате с аксесоари в същия нюанс - прибори за писане, подходяща лампа - за да планирате внимателно нашия домашен офис . Такава подредба ще бъде вечна и последователна.

Освен това се уверете, че офис столът пасва на бюрото – и като размери, и като естетика.

Офис столове в Черно Червено Бяло - преглед на асортимента

Ако търсите най-висококачествените въртящи се офис столове, вие сте попаднали на правилното място. В онлайн магазина ни предлагаме десетки модели, изработени от различни материали - еко кожа, мрежеста или мембранна дамаска. Офис столовете, предлагани в Eren.bg, са посветени както на възрастни, така и на деца и тийнейджъри - за последните сме подготвили оригинални предложения в интересни цветове, например розово, синьо и дори с десен на пеперуда, плаж или сърце.