Спалните са изключително лични стаи и начинът, по който организирате мебелите си, ще зависи от това как използвате стаята. Въпреки че трябва да се спазват някои общи правила, важното нещо, което трябва да имате предвид, е да подредите обзавеждането на спалнята, така че пространството и функцията да бъдат максимизирани, без да се жертват личния Ви стил и удобство.

Изберете място за леглото си

Обикновено леглото е най-голямата мебел в спалнята и трябва да бъде поставено на първо място, когато обмисляте оформлението на вашето пространство. В големите спални поставете леглото в подходящ ъгъл за драматичен и романтичен вид. В средни до малки спални, поставете го до стената срещу вратата, като таблата на леглото да допира до стената. Уверете се, че можете лесно да се разхождате около леглото.

Балансирайте стаята

Най-добрият начин да балансирате спалнята си е като поставите голяма мебел срещу леглото. Това може да бъде дълъг скрин, гардероб или дори кресло. В по-малка спалня, опитайте се да спестите отвореното пространство и оставете стената срещу леглото без мебели. Поставете нощно шкафче от двете страни на леглото Това е често срещана концепция по много причини. Нощните шкафчета не само са функционални, но и разширяват облика на леглото и запълват пространството по околните стени.

Изберете място за вашия скрин

Високият скрин изглежда добре в ъгъл, а ниският скрин функционира много добре под прозорец. Ако имате малка спалня, помислете дали имате достатъчно пространство за скрин и гардероб. Ако стаята ще се препълни с мебели, заменете скрина с по-голям и функционален гардероб и етажерка.

Подредете мебелите си удобно

Помислете как най-много използвате спалнята си. Например, ако ще гледате телевизия от леглото, ще трябва да поставите телевизора на подходящ шкаф срещу леглото. Ако четете често, трябва да се уверите, че имате лампа на нощно шкафче. Ако вашата спалня е и вашата гардеробна, уверете се, че гардеробът и скринът ви не са твърде далеч един от друг, може да добавите и стол в близост до тях, за да можете да седнете, когато обувате обувките си например.Помислете за комфорта

Вземете под внимание оформлението и функционалността на вашата спалня. Обърнете внимание на конкретни шумни, студени или празни зони на спалнята и подредете съответно мебелите си. Една често срещана грешка е поставянето на леглото ви под прозорец, тъй като топлината и студът от прозореца може да затруднят заспиването.